NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
36. OTDK Műszaki Tudományi Szekció

Tagozati ülések fontos tudnivalói - hallgatók részére

Tagozati ülések fontos tudnivalói

Az előadás magyar nyelvű legyen (abban az esetben is, ha a pályamű angol nyelven született). Angol nyelvű előadás csak a külföldi hallgatók esetében lehetséges.

A 36. OTDK Műszaki Tudományi szekciójában megtartandó előadásukra 15 perc áll rendelkezésükre, amit 5-10 perc vita követ majd. Vetítési lehetőséget biztosítjuk, saját laptopról vetíteni nem lehet. A vetítő gépeken Windows operációs rendszer lesz, ezért kérjük a diasort kifejezetten Microsoft PowerPoint PPTX formátumban elkészíteni. Kérjük továbbá, hogy ne használjanak semmilyen más prezentációs szoftvert (pl. Prezi, Keynote stb.), mert a kivetítés minőségét nem tudjuk garantálni.

Kérjük továbbá, hogy az előadás egy fájlból álljon, és ne támaszkodjon külső hivatkozásokra (pl. videok, internetes tartalmak), mert ezek a vetítő gépen nem lesznek elérhetők. Az előadás file neve a következő legyen: „Vezeteknev_Keresztnev_OTDK36.pptx”

Kérjük, az előadásokat olyan hordozható adathordozón (pendrive, hordozható merevlemez) hozzák magukkal, ami normál USB-A típusú csatlakozóval rendelkezik és a Microsoft Windows számára felismerhető. Aki alapból nem Windows operációs rendszerrel dolgozik (Linux, Mac), az mindenképpen ellenőrizze még otthon, hogy az adathordozója felismerhető-e Windows környezetben is! A biztonság kedvéért ajánljuk, hogy mindenki két pendrive-ot hozzon és mindkettőre másolja fel ugyanazt az előadását – így nagyon jól redukálható az utolsó perces meghibásodások kártékony hatása és az esetleges adatvesztés.

Az előadásokat a tagozati ülések előtt kell a vetítő gépre másolni. Minden teremben lesz technikai segítő, titkár, de Önöknek kell arra odafigyelni, hogy a tagozat kezdése előtt legalább 20 perccel megjelenjenek a teremben és a segítő, titkár közreműködésével a diasorukat a vetítő gépre másolják.

Az azonos tagozatba tartozó pályamunkákat előzetesen a tagozathoz rendelt zsűritagok értékelték. Az írásos – pontszám nélküli – bírálat az OTDT online rendszerben elérhető. Az írásbeli értékelés pontszáma a zsűritagok (bírálók) által adott pontszám számtani átlaga. A szóbeli előadást a tagozathoz rendelt zsűritagok értékelik, az értékelés pontszáma a tagozat zsűrije által adott pontszámok átlaga. Az értékelés szempontjai:

  • eredmények bemutatása, az előadó tárgyi tudása (maximum 15 pont);
  • előadás stílusa, gazdálkodás az idővel (maximum 10 pont);
  • szemléltető eszközök használata, alkalmazása (maximum 5 pont);
  • vitakészség (maximum 10 pont).