NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
36. OTDK Műszaki Tudományi Szekció

AZ OTDT ROSKA TAMÁS TUDOMÁNYOS ELŐADÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) idén is meghirdeti a Roska Tamás Tudományos Előadás pályázatát. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából életre hívta a Roska Tamás Tudományos Előadás intézményét.

A Roska Tamás Tudományos Előadás tartására elismerő felkérést kaphat az a doktorandusz/doktorjelölt/posztdoktor (PhD/DLA fokozatott szerzett), aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban közzé tenni.

A Roska Tamás Tudományos Előadás tartására 2023-ban a 36. OTDK keretében harmadszorra kerül sor, szekciónként egy, összesen 16 alkalommal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A Roska Tamás Tudományos Előadás maximum 20 perc időtartamú, magyar nyelvű tudományos konferencia előadás, amely a tudományos közlemények követelményeinek megfelelő hivatkozásokkal felszerelve, a tudományterület kutatásmódszertani szabályainak megfelelően, saját, új tudományos eredményeket összegezve, élőszóban hangzik el plenáris előadás formájában.

Egy doktori iskola, a DOSZ és a PSAT egy-egy szekcióba egy-egy főt ajánlhat.

Pályázati határidő:

2022. szeptember 30., 23:29 (CEST).

A pályázat benyújtásának feltételeit az OTDT honlapján elérhető Alapító Okiratból, valamint a 2023. évi pályázati kiírásból ismerhetik meg az érdeklődők a következő linkeken keresztül:

A Roska Tamás Tudományos Előadás Alapító Okirata

A Roska Tamás Tudományos Előadás 2023. évi pályázati felhívása

A pályázatot a következő linkre kattintva kell benyújtani:

http://roskapalyazat.otdt.hu/login


Címkék: felhívás