NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
36. OTDK Műszaki Tudományi Szekció

Tudományosság és újszerűség – tavaszi ITDK a Víztudományi Karon

A tudományos diákköri tevékenység a tehetséggondozás legfontosabb pillére – emelte ki Bíró Tibor dékán az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia megnyitóján tartott köszöntőjében.

A konferenciára április 26-án került sor az NKE VTK bajai campusán. A dékáni megnyitó után rövid technikai ismertetőt követően elkezdődtek a hallgatói prezentációk. Az előadók tudományos bemutatóin olyan új kutatási témákról hallhattunk, mint az ivóvízhálózaton történő korrelációs szivárgásmérés, ultrahangos átfolyásmérés, aerob és anaerob iszapstabilizációs eljárások összehasonlítása, talajvíz-leszívó hatás, csapadékvíz-rendezés, valamint a víz áramlásának folyadéksúrlódási elemzése.

A zsűri az előadások értékelésénél fő szempontként jelölte meg a tudományosságot és az újszerű témaválasztást. Minden előadó munkáját emléklappal jutalmazták, ezt követően kihirdették a díjazottak nevét. Rózsa Helga első, Sárközi Tirza második helyezést ért el. A Hallgatói Önkormányzat különdíjában Nuszpl Éva részesült.

Az első helyezett jogosult a 37. OTDK Műszaki Tudományi Szekcióban való részvételre, amelyre 2025-ben a Debreceni Egyetemen kerül sor.


Címkék: itdk